Am avut oportunitatea sa fac un tur prin unele orase din Belgia si pot spune ca sunt extraordinar impresionat. Este a doua vizita in Belgia, insa este prima oara cand am libertatea de a pleca si a-mi pierde timpul si mintile prin fiecare orasel. Am facut atat de multe fotografii incat a fost greu sa selectez doar cele prezentate aici. Nu sunt pozele alea in care astepti rasaritul ca sa scapi de turisti si sa para totul fermecat, cu editari cat sa te doara capul, in care sa arati fiecare detaliu cu o claritate deranjanta. Sunt sincere, sunt de moment, sunt ceea ce vezi ca turist. Am sperat ca totul sa te arunce in atmosfera locului si, desi nicio fotografie sau vreun clip nu se compara cu trairea scarii cladirilor si a momentului la fata locului, iti vor starni macar curiozitatea si te vor introduce intr-o atmosfera asemanatoare.

Am lasat orasul ce mi-a placut cel mai mult la sfarsit. Bruges este bijuteria acestei tari si, as spune eu, a intregii Europe.

Incep turul foto cu Bruxelles. Ca orice capitala este aglomerata, plina de turisti, trafic mai complicat, insa nu-i lipsesc atractiile turistice, arhitectura uimitoare, parcurile ce te arunca intr-un contrast extraordinar intre urban si paduri medievale. Este un oras ce te poate obosi dar la sfarsitul zilei o sa il lasi in urma cu zambetul pe buze.

Dinant este un orasel cochet in care troneaza ca punct principal de atractie catedrala Notre Dame de Dinant,  uriasa si impunatoare peste arhitectura de mica dimensiune din jur, asa cum orice edificiu religios vrea sa fie, deasupra careia se aseaza Citadela de Dinant. Totusi farmecul principal cred ca este gasit in faleza si stradutele laturalnice, in linistea si calmul ce-l emana.

Unul din multele Chateau din Belgia, in apropiere de Seneffe! Doar un google search arata cum impanzesc teritoriul in toate satucele si oraselele iar calitatea arhitecturii, atentia fata de vegetatie, curatenia si bunul gust sunt desavarsite.

Mons!

Mons1

Mons2

Mons3

Mons4

Mons5

Mons6

Mons7

GENT!!

Un oras impresionant plin de cladiri vechi, la o scara ce te ingenuncheaza, metaforic vorbind, in fata muncii intelectuale si fizice, a inventivitatii, bunului gust si grijii pentru detalii. Aglomerat, dar comparativ cu Bruxelles este plin de farmec si de istorie la orice coltisor, un oras pe care trebuie neaparat sa-l vezi in viata asta! Nimic nu se compara cu sentimentul de a fi aici, iar pozele nu pot face dreptate grandorii simtite ca turist la fata locului.

gent1

gent2

gent3

gent4

gent5

gent6

gent7

gent8

gent9

gent10

gent11

gent12

gent13

gent14

gent15

gent16

gent17

gent18

gent19

gent20

gent21

gent22

BRUGES

Este greu sa compari un orasel destul de mic cum este acesta cu Amsterdam, Roma sau Parisul. Insa pot spune ca in afara de capitale, Bruges este cel mai frumos oras pe care l-am vizitat vreodata, chiar si in comparatie cu Venetia. Totul te face sa te simti ca intr-un joc, turnuri de dimensiuni ireale apar din spatele cladirilor vechi si se inalta intr-o usoara ceata ce confera fatadei urbane profunzime si artisticitate teatrala; arhitectura, apa si natura imbinate perfect, un Amsterdam medieval linistit, cu strazi libere, aproape parasite, un design arhitectural uniform si texturi omogene. Un alt loc ce ar trebuie sa fie in Bucket List.

Bruges (1)

Bruges (2)

Bruges (3)

Bruges (4)

Bruges (5)

Bruges (6)

Bruges (7)

Bruges (8)

Bruges (9)

Bruges (10)

Bruges (11)

Bruges (12)

Bruges (13)

Bruges (14)

Bruges (15)

Bruges (16)

Bruges (17)

Bruges (18)

Bruges (19)

Bruges (20)

Bruges (21)

Bruges (22)

Bruges (23)

Bruges (24)

Bruges (25)

Bruges (26)

Bruges (27)

Bruges (28)

Bruges (29)

Bruges (30)

Bruges (31)

Bruges (32)

Bruges (33)

Bruges (34)

Bruges (35)

Bruges (36)

Bruges (37)

Bruges (38)

Bruges (39)

Bruges (40)

Bruges (41)

Bruges (42)

Bruges (43)

Bruges (44)

Bruges (45)

Bruges (46)

Bruges (47)

Bruges (48)

Bruges (49)

Bruges (50)

Bruges (51)

Bruges (52)

Bruges (53)

Bruges (54)

Bruges (55)

Bruges (56)

Bruges (57)

Bruges (58)

Bruges (59)

Bruges (60)

Bruges (61)

Bruges (62)

Bruges (63)

Bruges (64)

Bruges (66)

Bruges (67)